Den store pyntedagen og en liten juletanke..

Nå har det blitt jul i stugu. Jeg gleder meg alltid til å pynte ordentlig til jul, og selv om jeg pynter litt til advent også, blir det ikke ordentlig jul før all pynten er på plass. Juletreet står fortsatt ute, så det kommer ikke inn i varmen før 22 desember.

Når det gjelder julepynt er jeg glad i nesten alle stiler, farger og fasonger – så det blir litt «en fant fra hver bygd» opplegg. Men for meg blir det jul i heimen!

En tanke! Eller til ettertanke.. Det er jo ufattelig fint når man ser julepyntede hus som er totalt gjennomført med både farger og stil, da blir jeg faktisk litt varm i interiørhjertet, noe jeg titt og ofte blir. Når man for eksempel kommer inn i nyoppussede hus eller nybyggede hus med komplett og gjennomført utstyr både i form av møbler og dekor, tapeter og maling. Når man går inn i favoritt-interiørbutikken, og man kunne ønske seg alt den inneholder (samt den som har dekorert). Det er jo ikke for ingenting at vi nordmenn bruker ekstremt med penger på oppussing.. Jo, vi vil jo ha det aller beste, det aller fineste og det aller siste på interiørfronten. Jeg kan selv kjenne på dette, der jeg drømmer meg bort i interiørblader og tv-programmer, der jeg i små øyeblikk kjenner et lite stikk av misunnelse.. Men, det stopper også heldigvis der. Stikket går ikke dypt, og «smerten» varer sjelden lenge.

Begrensningene er jo ofte penger når det gjelder hus og interiør, og det er mulig jeg hadde gjort mye mer ut av disse interiørdrømmene om økonomien kunne tillate det. Allikevel kan jeg med hånden på hjertet si at jeg stortrives i hjemmet vårt, fordi det tar form etter våre (ofte mine, haha..) ønsker, drømmer og forutsetninger. Det er altså i bunn og grunn ikke penger og økonomi det alltid kommer an på – det er hva du/dere selv gjør det til, hvordan man velger å ha det rundt seg og evnen til å sette pris på det man har! Dette gjelder også i julens pyntehysteri..

Her kommer et lite (jule)bildedryss fra årets julepynting

SONY DSC

Her har en gammel kakeform fått besøk av litt kongler, glitter, stjerner, lys og eple.

Her har en gammel kakeform fått besøk av litt kongler, glitter, stjerner, lys og eple.

Jeg har en forkjærlighet for fat med dilldall på. Her med både julestjerner og eple med et stearinlys i.

Jeg har en forkjærlighet for fat med dilldall på. Her med både julestjerner og eple med et stearinlys i.

Her har et stort gammelt trau fått sin juleplass

Her har et stort gammelt trau fått sin juleplass

SONY DSC

Hva tenker du egentlig om nordmenns storforbruk på hus og hjem?

Jeg håper at du som har vært innom min lille juletanke, får en flott førjulshelg!

 Julesmil fra Line 🙂

 

Jeg blir veldig glad og takknemlig om du legger igjen en liten hilsen eller kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s