Julepynt med nostalgiske minner

Da jeg var liten, hadde jeg alltid juletre på rommet. Det var rett og slett ingen jul uten juletre. Jeg var også som oftest med når treet skulle hentes i skogen. Det måtte være tett med greiner og ganske lavt, for da fikk jeg fylt opp treet med juletrepynten jeg hadde samlet. Jeg hadde julelys, nisser, fugler, krimskrams, glitter og julestjerne uten lys i toppen. Det var jo helt magisk, husker jeg.

Lillejulaften var dagen.Når treet var pyntet og julelysene lyste så vakkert ut i det lille soverommet, da var det virkelig jul. Det var veldig viktig å sove med lysene på om natten, for det synes jeg ga en så fin stemning i rommet – og jeg sovnet med et forventningsfullt smil om munnen.. «Kjære høyere makter; måtte julaften komme så fort som bare mulig!»

Noe av denne pynten har fulgt meg gjennom barneår, ungdomsår, og nå – voksen alder. Når jeg bruker denne pynten nå i dag gir det meg gode og nostalgiske minner av fredfull og deilig julefeiring i barndomsheimen. Julepynt, god mat, julenisse, julegrøt, julekaker, pakker, julesang og kirkegang.. Alt er så godt å tenke tilbake på. Så fint at jeg i voksen alder vil prøve å gjenskape en slik jul i vårt hjem. Det er jo det som er så fint med tradisjoner, de er jo til for å føres videre. I år har jeg brukt noe av den juletrepynten jeg hadde på mitt juletre for godt over 20 år siden. Julelysene og fuglene har i år gjort sin nytte på både kjøkken..

..og stue.

«Tradisjoner er folks glade minner»

Håper du som titter innom her har gode minner det er verdt å føre videre fra julen? Selv om det bare er èn god ting, vær glad for den og før den videre med stolthet 🙂

Smil fra Line

Jeg blir veldig glad og takknemlig om du legger igjen en liten hilsen eller kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s